Soru Sor

Hakkımızda

 

 

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, 27.100 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Hastanemiz, 3 hasta yatak katı, 2 poliklinik katı, 6 ameliyathanesi, yetişkin ve çocuk acil servisleri ile birlikte Mayıs 2016’da hasta kabulüne başlamıştır.

24 yenidoğan küvöz, 6 koroner, 5 KVC, 25 yetişkin olmak üzere toplamda 60 yoğun bakım; 2’si king süit, 4’ü junior süit, 63 özel oda ve 21 adet çift kişilik standart oda olmak üzere 111 hasta yatağı ile birlikte toplam 171 yatak kapasitesine sahip olan hastanemizde, 34 branşta poliklinik hizmeti verilmektedir. Ayrıca beslenme, diş ve klinik psikoloji bölümleri de hastalarımıza hizmet vermektedir.

Güleryüzlü ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla hizmet vermeyi temel amaç edinen hastanemizde, teknolojik donanım olarak kendini kanıtlamış uluslararası firmaların donanımlarına yer verilmiştir. Tüm tetkiklerin yapılabildiği tam donanımlı laboratuvarın yanısıra, tamamı son teknoloji ürünü MR, 128 kesitli tomografi, dijital röntgenler, dijital mamografi, 4 boyutlu ultrasonlar ile donatılmış radyoloji ünitemiz Konya halkımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasiteye sahiptir.

Medova Tüp Bebek Merkezi, 2018 yılı Temmuz ayı itibariyle çocuk özlemi çeken çiftlere hizmet verme amacıyla kurulmuştur. Merkezimiz, en son teknoloji, yöntem ve tıbbi cihazları bünyesine katmaya devam etmektedir.
Medova Tüp Bebek Merkezi’nde mikroenjeksiyon yapılan tüm hastalarımıza ekstra ücret talep etmeden IMSI tekniğini kullanarak daha başarılı bir tedavi sunmaktayız. Yardımcı Üreme Teknikleri alanındaki en son gelişmelerden birisi olan IMSI (Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection – yüksek mikroskobik büyütme ile normal yapılı olduğu saptanan spermin mikroenjeksiyonu) uygulaması merkezimizde yapılmaktadır.

IMSI Teknolojisi:

Üremeye yardımcı teknikler alanındaki en son gelişmelerden biri olan IMSI cihazı sayesinde mikroenjeksiyon yöntemi ile mikromanüplatör adı verilen mikroskoplar ile 200-400 kat büyütülebilen sperm hücreleri, IMSI cihazı ile 8050 kata kadar büyütülebilmekte ve spermin üst düzey morfolojik analizi yapılabilmektedir. Bu analiz ile canlı olan sperm hücrelerine hiçbir zarar verilmemektedir. DNA hasarı olmayan spermler seçilerek daha iyi kalitede embriyolar elde edilmekte, böylelikle düşük tehlikesi oranı azalıp, genetik anomalili bebek doğurma oranı düşmektedir. IMSI yöntemi ile seçilen spermler kullanılarak yapılan tedavilerde % 25-40 oranında daha yüksek başarı sağlanabilmektedir.

Mikroenjeksiyon işlemi rutin uygulamada 200–400 kat mikroskobik büyütme altında uygulanmaktadır. En iyi şekil özelliğine sahip spermler bu büyütme altında seçilmektedir. Fakat bu büyütme gücü spermin tüm şekil bozukluklarının tanımlanmasına imkân vermemektedir. IMSI objektifinin yüksek büyütme gücü kullanılarak spermler 8000 kata kadar büyütülebilmektedir. Böylelikle sperm başı içerisindeki bozuk yapılar daha iyi ayırt ederek seçim yapmak mümkün olmaktadır. Sistemin lazer özelliği kullanılarak embriyo zarı inceltilip rahim duvarına yapışması kolaylaştırılmaktadır. Şiddetli erkek faktörü olan vakalarda, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve nedeni izah edilemeyen kısırlık durumlarında, uygun yapıdaki spermlerin seçilmesine olanak veren IMSI yöntemi; blastosist evresine ulaşabilecek iyi embriyoların gelişimine de olanak vermesi yönünden bu alandaki yeni ve önemli gelişmelerden birisi olarak kabul edilmektedir.