Soru Sor

2016 Tüp Bebek Fiyatları 

tup bebek fiyatlari 2016

İnsanların ücretli olarak faydalandıkları sağlık hizmetinde tercih etkenlerinden birisi de fiyattır. Doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftler tüp bebek tedavisine başvurduklarında eğer rapor alma ve ödeme imkanları bulunmuyorsa tüp bebek tedavisi için fiyat araştırması yapıyorlar. Diğer tüm tedavilerde olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de fiyatı belirleyen pek çok etken vardır. Yardımcı üreme yöntemlerinden olan tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak 1 ay devam eden ve 6 aşamadan oluşan bir tedavi sürecine sahiptir. Tedavinin tüm aşamaları pek çok detay içermektedir. Tüp bebek tedavisine sadece kadın değil erkekte dahil olmaktadır. Özetle tüp bebek tedavisi tek kişiye değil çiftlere yönelik bir tedavidir. Tüp bebek tedavisinin iki aşamasında baba adayı olan erkek yer almaktadır. Diğer tüm aşamalar anne adayı olan kadına yöneliktir. Tedavi esnasında test ve tetkikler yapılmaktadır. Ayrıca tedavide işlemler de uygulanmakta ve ilaç tedavisi de yapılmaktadır. Çok aşamalı ve kapsamlı bir tedavi olan tüp bebek fiyatları tüm bu süreçlerde yapılan işlem ve uygulamalar süzgecinden geçirilerek belirlenmektedir.

Söz konusu sağlık olduğunda ve özellikle bu sağlık konusu bebek sahibi olma isteğine bağlı yapılan tüp bebek tedavisi ise fiyattan ziyade tercih etkeni tedavide elde edilen başarı değerleridir. Uygulamayı yapan hekim veya sağlık kuruluşu tüp bebek tedavisi neticelerinde ne kadar başarı elde edebilmiş? ve başarısız sonuçlanan tüp bebek tedavilerinin sebepleri hangi faktörlere daha çok dayanmaktadır? bu gibi sorulardan yola çıkılarak karar verilmelidir. Tedavi yapılan ortamda tedavi süreci güvenilirliği de başka önemli tercih faktörü olmalıdır.

Günümüzde sıklıkla çocuk sahibi olma yönünde tercih edilen tüp bebek tedavisi fiyatları, her yıl ülkemizdeki enflasyon ve dünyada doların değerine göre değişmektedir. Çünkü tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, laboratuvar koşullarında gerekeli olan malzemeler ve sarf malzemelerinin çoğu yurtdışından getirilmektedir. Bu sebeple tüp bebek tedavisi fiyatı dünyadaki doların değerinden etkilenmektedir. Ayrıca tüp bebek tedavisi aşamalarında sıkça başvurulan laboratuvar ortamında hijyeni önem teşkil etmektedir. Laboratuvar ortamının hijyeninin sağlanması da fiyatı etkileyen bir başka nedendir.

Ülkemizde tüp bebek tedavisinde kullanılmakta olan bazı aparatlar ve ilaçlar üretilmektedir. Ancak tedaviyi etkileyecek kadar bir üretim henüz söz konusu değildir. Tüp bebek tedavi süreçlerinde kullanılan ve tedavi fiyatına etki eden; ilaç, malzeme ve aparatların ülkemizde üretilmesi yönünde araştırma ve çalışmalar yapılmaya başlandı ve devam ediyor.

Tüp bebek tedavisinin fiyatını etkileyen bir diğer nedende; tedavinin yapılacağı hekime ya da merkeze göre değişebilmesidir. Her tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisi öncesi de çiftler, detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Hekim ya da sağlık kuruluşu tercihindeki etken fiyattan çok tüp bebek tedavisindeki başarı oranı olmalıdır.

Örneğin, “ 2016 tüp bebek fiyatları “ gibi bir araştırma yaparken çiftlerin unutmaması gereken konular şunlardır:

  • Kimi anne ve baba adayına iyi gelen bir doktor kimi anne ve baba adayına iyi gelmeyebilir. Bu ihtimal tüp bebek tedavisi için doktor tercihi yaparken göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Her ebeveyn adayı her doktordan memnun kalmayabilir. Bu ihtimal de söz konusudur. Memnuniyeti belirleyen ve memnuniyette kişiden kişiye göre değişen pek çok etken mevcuttur. Bu kriter baz alınarak tüp bebek tedavisinde doktor tercihi yapılmamalıdır.
  • Her anne ve baba adayı tüp bebek tedavisi için doktorunu kendi iradesi ile tercih etmelidir. Etki altında kalınarak veya baskı uygulanarak doktor tercihi yapmak doğru ve sağlıklı bir karar değildir.

Bazı tüp bebek merkezlerinin fiyatları rapor alma imkanı söz konusu değilse ve maddi durumda kısıtlı olduğu takdirde çiftlere uygun gelebilir. Uygun görülen tüp bebek fiyatları bazı çiftlerin dikkatini çekebilir. Söz konusu olan uygun tüp bebek tedavisi fiyatları, çocuk sahibi hayali ile tedavi araştırması yapan çiftlerde ödeme gücüne bağlı olarak umut ışığı olabilir. Ancak tüp bebek tedavisindeki bazı ulaştığınız fiyat bilgileri yanıltıcı olabilir. Gerçeği yansıtmayabilir. Ortalama bir tüp bebek tedavisi fiyatı ile ilginizi ve dikkatinizi çeken tüp bebek tedavisinin fiyatı arasında çok büyük bir fark varsa bu durumda verilen fiyat bilgisinin tüp bebek tedavisindeki hangi hizmetleri kapsadığı öğrenilmelidir. Bazen tüp bebek tedavisi ile ilgili verilen fiyat bilgisi yalnızca tüp bebek işlemini kapsayabilir. Tedavi süresince işlem dahilinde gerçekleşen kan tahlilleri ve ultrason muayenesini verilen fiyat bilgisinin dışında kalabilir. Bu durumlara dikkat etmek gereklidir. Ayrıca tüp bebek tedavisi için gittiğinizde tedaviden önce histeroskopi yapılması gerekebilir. Her olasılığa hazırlıklı olmak ve tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak araştırma yapılmalıdır. Bunun için öncelikle doktor muayenesi olunması gereklidir. Doktor seçimi konusunda da etken fiyat değil tüp bebek tedavisindeki başarı değerleri olmalıdır.

Benzer Yazılar